Leven met LEF en AUTHENTICITEIT

Leven met LEF en AUTHENTICITEIT

DURVEN ZIJN is inmiddels een merk zoals je ook koffie en thee in verschillende soorten hebt. Je vindt het in het schap “leven met LEF en AUTHENTICITEIT”. Waarschijnlijk heb je al eerder kennis gemaakt tijdens één van mijn programma’s waarin authenticiteit, het werkelijke ZIJN centraal staat. Waar ik je laat ZIEN en ZIJN wie je werkelijk bent, jou met meer LEF stappen vooruit laat zetten en je handvatten geef om stap voor stap te laten wat niet meer past. Mooie stappen vooruit en verbindingen zijn gemaakt. Dank jullie wel voor deze mooie momenten, die ook mij lieten groeien en bloeien.

Als ik terugblik op 2020 ontkom ik er niet aan dat Corona er als een rode draad doorheen liep. Veel ging anders en ineens had ik een wandelprogramma, waar behoefte aan was. Wandelen is niet eerder zo populair geweest. Corona liet mij ervaren dat ik nog dichter bij mezelf mocht zijn. Ik ervoer geluk in de kleinste dingen, hoorde de fanfare van de vogels wat mij aanmoedigde. Ik zag de schoonheid van de natuur en voelde me er nog meer dan voorheen mee verbonden.

Ik leerde dingen die energie kosten te “laten”. Dat klinkt simpel maar vaak houden we vast aan waar we aan gewend zijn, ongeacht of dit knelt, je energie kost. Simpelweg om niet uit de comfortzone te hoeven stappen. Buiten je comfortzone treden is met LEF stappen durven zetten. Zonder verwachting en niet weten waar je uitkomt. “Laten” maakt ruimte en tijd vrij voor andere mensen, andere doelen en frisse, nieuwe ideeën die energie komen brengen. Zo creëer je een nieuwe bubbel.

Blijf stappen zetten, jezelf uitdagen en aanmoedigen, er is veel mogelijk. Hoewel je sommige dingen zelf kunt doen, hoef je het niet alleen te doen. Het is zelfs vaak leuker om samen onderweg te gaan. Hulp vragen leidt niet alleen tot groei maar geeft je ook een fijn gevoel van verbinding.

Vooruitkijkend hoop ik samen met anderen DURVEN ZIJN groter te laten groeien en waar anderen hun geluk zullen vinden. Nieuwe wereldleiders met DURVEN ZIJN te inspireren en de wereld er simpelweg een stukje mooier door te maken. Ik blijf mij inzetten om bewustZIJN tot een lespakket op scholen te krijgen. Als dat toch allemaal mag lukken…..

Ook in het nieuwe jaar sta ik weer voor je klaar om je te helpen stappen vooruit te maken. Misschien kan ik iets voor je betekenen via mijn programma’s of wellicht ga je liever één op één met mij op pad.

Laat het mij gerust weten.

Ik wens je mooie bubbels in 2021

4 Reactie's
 • Ingrid de Jong
  Geplaatst op 19:28h, 05 januari Beantwoorden

  Wat een mooi streven Henk, jouw programma op scholen te krijgen. Dat zou een pracht8ge start zijn voor de nieuwe generatie. Ik wens je heel veel succes, het is van groot belang dat de nieuwe generatie met Durven Zijn opgroeit.

 • Pepita Vd Laak
  Geplaatst op 19:57h, 05 januari Beantwoorden

  Wat zou dat mooi zijn. Kinderen/ jongeren/ jong volwassenen die Durven zijn. Een mooi streven en ik hou het in gedachten als ik met gemeentes praat en met scholen.

 • Savannah Engelenberg
  Geplaatst op 10:21h, 31 oktober Beantwoorden

  Dag Henk,

  Ik heb zojuist je boek binnengekregen (31 oktober 2022) en ga me daar lekker mee nestelen op de bank of in de natuur.

  Ik zit in een transformerende periode in mijn leven waarin alles open ligt. Wat ik nu in je blog lees, laat mijn hart enthousiast kloppen. En nog voor ik ook maar één bladzijde in je boek heb gelezen, heb ik het gevoel dat ik dat DURVEN ZIJN met liefde zal omarmen.

  Hartelijke groet,
  Savannah

  • Henk Murraij
   Geplaatst op 12:39h, 01 november Beantwoorden

   Dank je wel Savannah voor je mooie woorden.
   Heel veel leesplezier en bijzondere momenten.
   Henk

Geef een reactie