Bohemian Rhapsody…….. echt gaaf

Bohemian Rhapsody…….. echt gaaf

Gisteren keek ik eindelijk de film Bohemian Rapsody waarover ik al zoveel moois had gehoord. Vorige week zei een collega nog “Henk, ik ben al voor de tweede keer geweest, wat is die gaaf. En voor de tweede keer heb ik gehuild voegde hij eraan toe”. En ja, wat gaaf en wat een indruk liet de film achter. En dat bij mij, iemand die nooit echt fan was van Queen en ook niet zo van Freddy. Nu pas weet ik hoe dit komt. Ik heb me er nooit echt in verdiept, me er niet zo voor geïnteresseerd en misschien wel van weggehouden. Een gemiste kans bedacht ik me….

Gistermiddag maakte de filmbeelden een heel ander beeld in mijn hoofd van Queen en Freddy. De tranen rollen elke keer opnieuw over mijn wangen…. en waarom? Ja, duidelijk de muziek met de pakkende teksten die precies op de voor mij juiste fragmenten zijn terechtgekomen en die met de nodige decibels schitterend door de speakers klinken. Heerlijk zoals het geluid doorklinkt. Wat een timing denk ik terwijl ik een zakdoekje van mijn buurvrouw krijg aangereikt. En wat voelde ik hem worstelen om een plekje te vinden op aarde. Tot in mijn tenen mensen, voelde ik zijn worsteling om maar te voldoen aan een beeld dat hij ooit had gecreëerd om maar te voldoen aan de verwachting van anderen.

Wanneer Freddy wordt geïnterviewd en waar hij gevraagd wordt naar wie hij werkelijk is wordt het me ineens duidelijk dat er nog heel wat werk te verrichten valt om de hokjes waarin we met elkaar leven af te breken en uit de boeken zien te schrappen. 
Dat fragment, dat raakt mij enorm. Ik voel als het ware de verantwoording zelf, die hij moet afleggen. De verantwoording hoe je werkelijk bent en je ZIJN moet opbiechten. Opbiechten voor wie denk ik dan, omdat het zo is aangeleerd wat wel of niet hoort of wat wel of niet volgens het boekje klopt?
Wat doen we elkaar aan schiet er door mijn gedachten, terwijl mijn hele lijf schut en de tranen over mijn wangen rollen. Ik voel dat ik leef.

Maar dan zijn we er nog niet want wanneer zijn vader hem in zijn armen sluit voel ik warmte, genegenheid, liefde en meer nog verbondenheid met Freddy. Hiervoor zijn we op aarde denk ik vervolgens, dit moet de bedoeling zijn. Ik ben er heilig van overtuigd dat we hier op papa aarde zijn met een missie, om onze talenten te gebruiken en iedereen onvoorwaardelijk lief te hebben. Wat kan er trouwens slecht zijn om elkaar lief te hebben, het maakt enkel de wereld toch mooier?

Freddy had duidelijk een missie en wat maakte hij de wereld mooier door mensen te laten genieten van zijn kunnen, zijn talenten, zijn ZIJN. 
Ik voel de aansluiting hoe belangrijk het is om je hoogste waarde te leven en te doen wat bij je past zonder afgeleid te worden wat anderen ervan kunnen vinden.

Met de film in mijn hoofd en het DURVEN ZIJN weekend voor de deur voel ik nog meer dat ik mijn hart volg en dat de tintelingen door mijn lijf stromen. Heerlijk.

Wil je ook ervaren hoe fijn het voelt om te ZIJN wie je werkelijk bent en wil je werken aan jouw levensmissie, de zingeving in jouw leven? Sluit je dan aan want vrijdag 8 februari gaan we van start. Email: welkom@durvenzijn.nu

Laat los wie je denkt te moeten, de wereld wacht op jouw ZIJN.

DURVEN ZIJN

Geen reactie's

Geef een reactie