Jasses, hij blijft hangen

Jasses, hij blijft hangen

Maak van je groef, die jij als hangmat hebt weten te bombarderen, een springplank en neem het heft in eigen hand in plaats van af te wachten tot…….. Ja, tot wanneer denk je eigenlijk te wachten? Op wie, op wat?

Als de LP blijft hangen is het tijd voor een andere keus zei ik afgelopen week. En elke keer opnieuw Henk komen dezelfde gedachten voorbij, ik word er horendol van.

Misschien herken je het wel, de tijd van het vinyl, van de LP antwoordde ik. Ik kon heerlijk weg zwijmelen op de klanken van Viola Wills met “If you could read my mind, love….. En heel voorzichtig probeerde ik dan na afloop de naald verderop, net voor een volgend favoriete nummer, op de plaat te zetten en flats, net iets te hard. En zo ontstond er dan een tik in het vinyl. O, wat erg vond ik dat. Ik had de plaat zo graag gehouden zoals die ooit aangekocht was. Ik stond toen helemaal nog niet zo stil bij de vergankelijkheid van het leven. Het moest als het ware allemaal “kloppen”, perfect zijn. Viola Wills heb ik werkelijk grijs gedraaid. En met de haarborstel in mijn hand stond ik dan op de rand van het bed te zingen en bekeek mezelf in de spiegels die rondom voorzien waren van zogeheten artiestenlampen. De rand van mijn bed, breed zat, fungeerde als poppodium. Wat was dat genieten. Heel af en toe kwam er een LP voorbij, zo eentje die bleef hangen….. Daar kon ik dan werkelijk niets meer mee. Ja, het enige wat ik daarmee nog kon was er afscheid van nemen. En zo is het in feite ook met ons vertelde ik. Als we blijven hangen dan komen we geen steek verder. Wat je zou kunnen doen is loslaten, jezelf uit de groef halen en afscheid nemen.

Blijf niet hangen op een plek en bij mensen waar je je niet langer thuisvoelt maar ga op weg naar jouw kleurrijk bestaan. Omgeef je met inspirerende mensen. Mensen die je aanmoedigen, je aanjagen om daar te komen waar jouw voldoening ligt, waar je goed in bent of waar je in wilt groeien. Neem afstand van wat energie kost en schep daarmee ruimte voor nieuwe energiebronnen. Trek maar eens aan een punt van een tafellaken dat vol staat met serviesgoed. Er schuift van alles af en er ontstaat ruimte voor nieuwe dingen, mensen en nieuwe energie.

Doelen voor de komende drie maanden worden geschreven en wie daarbij helpt. Over drie maanden herinner ik ze, met speciaal ontworpen DURVEN ZIJN kaarten, aan de gestelde doelen. Zijn ze tot uitvoer gebracht of is er misschien nog een klein zetje nodig om met meer lef te leven.

Wil je ook met meer lef door het leven of uit een bestaand patroon komen om vervolgens het pad op te gaan wat jou past. Of heb je nog net dat ene zetje nodig? Loop gerust eens mee op. Gun het JEZELF.

De wereld wacht op jouw ZIJN

Henk Murraij, www.durvenzijn.NU

Geen reactie's

Geef een reactie